Cajun kruidenmix

De cajun keuken stamt uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten. De Cajun waren de afstammelingen van de Frans-Canadese kolonisten die uit hun gebied werden verdreven toen dit in handen van de Britten vielen. Vrijwillig of gedwongen verhuisden velen naar het toen nog Spaanse Louisiana waar ze welkom waren. De term Cajun is een verbastering van de oorspronkelijke naam Acadian. Nog steeds vormen de cajun een hechte, vaak Frans sprekende, gemeenschap. De keuken rustiek met veel gerookte smaken. Heel kruidig, maar niet noodzakelijkerwijs heel scherp. Het onderstaande kruidenmengsel is een uitgebreide versie met veel diepe smaken. Gebruik er een kleine eetlepel per pond vlees of vis van voor de authentieke cajun smaak.

Mocht je deze mix niet pittig genoeg vinden, voeg dan extra cayennepeper toe.

Ingrediënten:
4 tl gerookte paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
2 tl selderijzout
2 tl tijm gedroogd
2 tl oregano gedroogd
2 tl peterselie gedroogd
1 tl basilicum gedroogd
1 tl cayennepeper
1 tl zout
½ tl rozemarijn gedroogd
½ tl salie gedroogd
½ tl chilivlokken
½ tl zwarte peper
½ tl witte peper
¼ tl kurkuma

Bereiden:
Mix alle ingrediënten in een goed afgesloten pot en bewaar op een koele droge plaats.

Bewaar deze pin op Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.