Notenreep (vegan)

Een lekker tussendoortje, ook voor de kleintjes, dat in een handomdraai kan worden gemaakt. Gebaseerd op rijstwafels met pindakaas, waar mijn kleinzoon dol op is, maakten we samen deze reepjes. Nou ja, ik deed de ingrediënten bij elkaar en hij mocht het in de vormpjes scheppen. Dan nog een minuut of 20 in de oven en klaar! Je kunt ze in een (siliconen) bakvorm maken met rechthoekige reepjes of natuurlijk een muffin bakblik gebruiken. Gegarandeerd een succes.

Ingrediënten: (ongeveer 10 reepjes)
70 gr pindakaas
70 gr agavesiroop (of honing voor een niet veganistische versie)
30 gr dadelsiroop (of appelstroop)
2 rijstwafels (ongeveer 20 gr)
50 gr ontpitte dadels
30 gr pecannoten
20 gr amandelen of amandelmeel

PAS OP: wanneer de repen bedoeld zijn voor peuters verwerk dan zeker geen hele pinda’s of noten in de reep. Pindakaas met stukjes noot kan wellicht nog wel, maar liever helemaal geen stukjes pinda en alleen fijn gehakte pecannoten en gemalen amandelen. Dit in verband met verslikkingsgevaar.

Bereiden: (circa 30 minuten)
Weeg de pindakaas samen met de agavesiroop en de dadelsiroop en zet dit samen een halve minuut op vol vermogen in de magnetron. Je kunt het natuurlijk ook even op een zacht vuurtje verwarmen tot de pindakaas lekker zacht is. Roer alles goed door elkaar.

Snij de dadels in heel kleine stukjes, hak de pecannoten fijn en maal de amandelen even tot grof amandelmeel. Verkruimel de rijstwafels.

Roer nu alle ingrediënten goed door elkaar. Schep een beetje in je ingevette bakblik. Verwarm de oven voor op ongeveer 130 °C en bak de reepjes in ongeveer 20 tot 25 minuten af.

Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.