Romige pasta met tonijn en erwtjes

Naast het servet staat een schaaltje romige tagliatelle met doperwtjes en tonijn.

Geen tijd gehad voor boodschappen? Met dit gerecht tover je in een mum van tijd iets heerlijks op tafel met ingrediënten die je eigenlijk altijd in huis hebt. Ik heb vandaag tagliatelle gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere pasta nemen. Door de saus te maken van boter en bloem en geen room te gebruiken heb ik het aantal calorieën een beetje beperkt.

Ingrediënten:
150 gram pasta
1 blik tonijn op water
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
20 gram bloem
20 gram boter
200 ml melk
75 gram doperwtjes (diepvries)
1 dessertlepel Philadelphia
wat geraspte Parmezaanse kaas
Herbes de Provence
zout en peper
blaadje laurier

Bereiding: (Circa 20 minuten)
Snipper de ui en knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken. Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak.

Smelt de boter met de kruiden en de laurier en smoor de ui tot deze glazig is. Voeg ook de knoflook toe maar zorg dat deze niet kleurt. Neem de laurier uit de pan. Voeg nu de bloem toe en roer stevig tot een droge massa. Laat dit een minuutje ofzo doorkoken terwijl je goed blijft roeren om aanbakken te voorkomen. Schenk de melk beetje bij beetje bij het bloemmengsel. Gebruik een garde om klontjes te voorkomen.

Om de saus extra romig te maken kun je nu een lepel Philadelphia toevoegen. Voeg de erwtjes toe en laat deze even garen in de saus. Nu de tonijn erbij en voorzichtig omscheppen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Meng tenslotte de uitgelekte pasta door de saus en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.