Shoarmaschotel

Schaal shoarmavlees met champignons en paprika met een salade, romige knoflooksaus en frietjes

Hoewel mateloos populair in Nederland, de shoarmaschotel is een totaal onbekend gerecht hier in Portugal. Gelukkig zijn alle ingrediënten om zelf deze makkelijke en smakelijke schotel te maken wel voor handen. Vandaag lekker van doorregen varkenslapjes met paprika, champignons, frietjes en een pittige knoflooksaus.

Ingrediënten:
400 gr doorregen varkenslapjes (je kunt hiervoor natuurlijk ook bieflap, kip of kalkoen nemen)
1 rode paprika
1 ui
125 gr champignons
olie of boter om in te bakken
Voor de marinade:
2 tenen knoflook geraspt
1 el gezeefd citroensap
1 el appelciderazijn
1 tot 2 theelepels shoarmakruiden
2 el olijfolie

Voorbereiding:
Snij het vlees in reepjes van circa 1 x 1 x 4 cm. Meng de kruiden met de knoflook, het citroensap en de azijn en masseer dit goed door het vlees. Laat het vlees in deze marinade minstens 1 uur staan, maar nog beter tot de volgende dag.

Bereiding:
Meng de olijfolie door het gemarineerde vlees en laat nog even staan.
Snij ondertussen de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de ui in dunne halve ringen.
Bak in een grote wok of hapjespan de ui tot deze glazig is. Voeg dan de paprika erbij en bak tot de ui gaat bruinen en de paprika zacht is. Nu mogen de champignons er ook bij. Blijf flink omschudden om aanbranden te voorkomen. Bak het groentemengsel tot de champignons ook lekker bruin zijn. Zet het groentemengsel even apart.
In dezelfde pan, maar zonder extra boter of olie, bak je nu het vlees mooi bruin. Afhankelijk van de kwaliteit van het vlees kan het gebeuren dat er veel vocht uitkomt tijdens het bakken. Schenk dit zoveel mogelijk af anders ga je koken in plaats van bakken. Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je het groentemengsel weer toe. Alles nog even door elkaar roeren en de schotel ik klaar om te serveren.

Heerlijk met frietjes, een frisse salade en natuurlijk een romige knoflooksaus.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.