Broccolisoep met kikkererwten

Kommetje romige broccolisoep met een klontje roomkaas en een zilveren soeplepel

Een lekkere romige, gebonden, vegetarische en koolhydraatbewuste maaltijdsoep, dat is wat er vandaag op het menu staat. Manlief is een groot liefhebber van broccoli. Gekookt, gewokt, in puree of als soep, ik kan hem er eigenlijk altijd voor wakker maken. De kikkererwten leveren gezonde langzame koolhydraten en maken de soep extra voedzaam. Nu er een paar pondjes af mogen is deze soep bij uitstek geschikt doordat hij ook nog eens caloriearm is.

Ingredi├źnten:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 struik broccoli
1 blik kikkererwten (400 gr netto)
1 el groentebouillonpoeder
100 gr roomkaas (weglaten bij koemelkvrij/vegan dieet)
70 gr geraspte Parmezaanse kaas (weglaten bij koemelkvrij/vegan dieet)
2 blaadjes laurier
snufje nootmuskaat
1 el tijm
1 tl scherpe mosterd.
1 l water
klontje boter

Bereiden:
Snij de ui en de knoflook fijn. Snij de roosjes van de broccoli en snij de stam in blokjes. Laat het blik kikkererwten uitlekken in een zeef.

Smelt in een grote soeppan een klontje boter en smoor daarin de ui en de knoflook samen met de tijm en laurierblaadjes tot de ui glazig wordt. Voeg ook de blokjes broccolistam toe en laat op een zacht vuurtje wat aanbakken zonder te kleuren.

Voeg nu het water en de groentebouillonpoeder toe en breng aan de kook. Na ongeveer 4 minuten kun je de broccoliroosjes toevoegen. Laat zachtjes koken tot ook de stengelblokjes zacht zijn. Voeg dan ook de kikkererwten toe. Haal de laurierblaadjes uit de soep!

Zet de staafmixer in de pan en mix de soep tot een egale gladde soep. Wanneer de soep te dik wordt kun je er wat extra water bij gieten. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de mosterd toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

Roer tot slot de meeste roomkaas door de soep, maar hou een paar lepeltjes achter. Serveer de soep en leg in elk bord of soepkom een lepeltje roomkaas.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.