Knoflooktoast van oud brood

Op een rooster liggen een paar sneetjes geroosterd knoflookbrood af te koelen.

Wie denkt dat het kapje van het brood, nog warm en net uit de oven, het lekkerste sneetje is, heeft maar ten dele gelijk. Ik word ook heel gelukkig van de laatste sneetjes oud brood. Even ingesmeerd met knoflookolie en geroosterd in de oven worden ze omgetoverd tot de heerlijkste bammetjes die je je kunt voorstellen. Zowel warm als koud zijn ze verslavend lekker. Beleg ze eens met een plakje oude kaas, of tomaat met mozzarella, of geitenkaas met honing en walnoten, of…… Maar je kunt ze ook, terwijl ze nog warm zijn, in blokjes snijden en als croutons in de sla strooien of in de soep. En dan de meest verrassende toepassing, in blokjes gesneden serveren bij de warme maaltijd. Lekkerder en gezonder dan patat friet. Kortom, je oude brood heeft nog een verrassende nagift.

Ingrediënten:
enkele sneetjes oud brood, liefst dun gesneden
1 teen roze knoflook
1 tl oregano
1 tl basilicum
1 tl gedroogde peterselie
3 el olijfolie

Bereiden: (20 minuten waarvan 10 minuten in de oven)
Verwarm de oven voor op 200 °C met hete lucht functie.
Rasp de teen knoflook of snij hem heel fijn en plet de stukjes tot een soort pasta. Doe de knoflook in een kommetje met de groene kruiden. Meng het goed met de olijfolie.
Smeer met een kwastje de olie dun aan beide zijden van de boterhammetjes. Hierbij mag best wat knoflook en groene kruiden mee worden gekwast.
Leg de boterhammen op het rooster in het midden van de oven. Bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin.
Wil je ze als croutons gebruiken, snij de boterhammen dan in kleine blokjes als ze nog warm zijn. Deze toast is zowel warm als koud een tractatie.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.