Visschotel met ananas

Bord met daarop de visschotel.

Een recept dat ik ooit van mijn zusje kreeg was lange tijd een grote hit in ons huis. Hiermee kon ik de kinderen verleiden ook eens vis te eten, hoewel ze heel bedreven waren in het vissen naar stukjes ananas. Ik heb deze keer de in Portugal zo populaire vis heek (pescada) gebruikt, maar je kunt er elke stevige witte vis voor gebruiken en zelfs met zalm wordt dit een lekker schoteltje.

Ingrediënten:
200 gr visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of pescada)
100 gr (verse) ananas
80 gr geraspte kaas
80 gr crème fraîche
2 el tomatenketchup
30 gr boter
40 gr paneermeel

Bereiden: (1 uur, waarvan 40 minuten in de oven)
Was de visfilets en leg ze op de bodem van een beboterde ovenschaal.
Snij de ananas in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat in een steelpan met dikke bodem de boter smelten op een zacht vuurtje. Als de boter enigszins is uitgebruist voeg je de paneermeel toe. Roer de paneermeel goed door de boter en laat dit mooi bruin worden.

Haal de pan van het vuur en voeg de crème fraîche toe. Goed doorroeren en daarna de geraspte kaas erbij. Roer voorzichtig en niet te hard tot de kaas begint te smelten. Voeg tot slot de tomatenketchup en de ananas toe en roer alles goed door.

Verdeel dit mengsel over de vis in de ovenschaal en bestrooi met nog een beetje kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het in ongeveer 40 minuten garen en een bruin korstje krijgen.

Lekker met worteltjes en gebakken aardappeltjes.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.