Koolhydraatarme Whiskey-Cream

Glas whiskey-cream met ijs.

Zo lekker bij de koffie een glaasje Baileys of andere whiskey-cream! Helaas staat dit niet op de lijst van koolhydraatarme drankjes. Niet alle alcohol is strikt verboden tijdens een koolhydraatarm dieet. Een biertje of een glas port is geen goed idee, maar sterke dranken zoals whiskey, cognac, wodka en tequila bevatten weinig tot geen koolhydraten. Je lichaam zal wel eerst de alcohol verbranden voor ze weer overgaat tot het verbranden van vet, maar in beperkte mate is een glaasje toegestaan. Dit recept heb ik ooit gevonden op een Engelse site met koolhydraatarme recepten. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn eigen smaak. Nu staat er een flesje voor mij klaar in de koelkast.

Ingrediënten:
800 ml gesteriliseerde slagroom (houdbare variant in kleine kartonnen pakjes)
zoetstof (bijvoorbeeld stevia poeder)
1 dessertlepels oplos-espresso
½ vanillepeul
2 tl cacaopoeder
drupje amandelextract
200 ml Ierse whiskey

Bereiden: (circa 20 minuten)
Schenk de slagroom in een steelpannetje met de opengesneden vanillepeul. Breng het aan de kook en onder voortdurend roeren laat je dit op een zacht vuurtje even trekken. Laat de room nu afkoelen.

In een klein kommetje meng je de oploskoffie met de cacaopoeder, het amandelextract en maak hiervan met een beetje whiskey een papje.

Neem de vanillepeul uit de room en krab er het merg uit. Roer dit weer door de room. Voeg nu ook het papje toe en roer goed door. Voeg nu zoetstof naar smaak toe. Giet in een afgesloten fles of karaf en bewaar in de koelkast.

Bij gebruik van houdbare slagroom kun je de whiskey-cream ongeveer 4 tot maximaal 6 weken goed houden.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.