Bife com ovo a cavalo – biefstuk met ei

Bord met een mooi gebakken biefstuk en een gebakken ei er bovenop. Geserveerd met friet en een eenvoudige tomatensalade.

Vanavond de Portugese variant van ‘fast-food’. Dit gerecht wordt in praktisch elke taverne geserveerd, simpel, smakelijk en voedzaam. De tamelijk dunne biefstuk wordt in Portugal meestal in reuzel (banha) gebakken. Heerlijk en je biefstukje wordt prachtig bruin door de hoge temperatuur van de reuzel. Heb je geen reuzel neem dan geklaarde boter.

Ingrediënten:
2 biefstukjes met een randje vet erin
4 teentjes knoflook
1 beker rode wijn
1 flinke scheut olijfolie
Peper en grof zeezout
2 eieren
Boter of reuzel om in te bakken

Voorbereiding:
Maak van de wijn met gekneusde knoflook, de olie en peper en wat zout een marinade. Leg de biefstukjes hier minstens 3 uur in.

Bereiding: (ongeveer 15 minuten)
Dep de biefstuk droog. Smelt de reuzel of boter in de pan en bak de biefstukken aan weerszijden bruin. Leg ze even apart in aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de teentjes knoflook en de eieren. Zorg ervoor dat het eigeel nog zacht is. Leg het ei bovenop de biefstuk (com ovo a cavalo = ei te paard). Blus het bakvet af met een paar lepels van de marinade en giet het vervolgens naast de biefstuk op het bord.

Lekker met friet en dungesneden plakken tomaten met olijfolie en wat grof zeezout.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.