Kipkruiden met paprika

Grappig oud schoteltje met 2 kippen omringd door kipkruiden.

In de verzameling kruidenmixen moet natuurlijk ook een recept voor traditionele kipkruiden met paprika. Minder zout dan de standaard mixen uit de winkel maar wel kruidig met een heel klein beetje pit. In plaats van gewoon zout heb ik selderijzout toegevoegd, daarin zit weliswaar ook zout verwerkt, maar veel minder. Je kunt de mix zo zout maken als je zelf wilt natuurlijk, maar ik kies ervoor om zout apart toe te voegen aan mijn gerechten, dan heb ik het beter in de hand.

Liever iets pittiger? Kijk dan eens naar deze kruidenmix voor kip.

Ingrediënten:
3 el milde paprikapoeder
1 el gerookte paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl selderijzout
1 tl kurkuma
¼ tl fenegriek
¼ tl gemberpoeder
¼ tl korianderpoeder
¼ tl nootmuskaatpoeder
¼ tl cayennepeper
¼ tl witte peper
1 el gedroogde peterselie
½ el gedroogde oregano
½ el gedroogde tijm

Bereiden: (minder dan 10 minuten)
Ik heb de laatste 3 ingrediënten eerst nog wat fijner gemalen in mijn oude elektrische koffiemolen die ik speciaal voor mijn kruiden gebruik. 1 el (ongeveer 8 gr) is voldoende voor 500 gr kip.

Doe alle ingrediënten bij elkaar, roer goed door en bewaar in een goed afgesloten pot.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.