Remouladesaus

schaaltje eigengemaakt fris-zure remouladesaus.

Remouladesaus is een heerlijke fris-zure saus voor bij gebakken vis op basis van mayonaise. Niet te verwarren met de ravigotesaus. Ravigotesaus is een dressing op basis van olie en azijn, een vinaigrette dus. (zeg het woord ‘ravigotte’ en ‘vinaigrette’ hardop en je vergist je nooit meer wanneer je saus bij je kibbeling bestelt). Remouladesaus is eenvoudig zelf te maken en geloof me, zelfgemaakt is altijd lekkerder dan uit een flesje.

Ingrediënten:
2 el mayonaise
1 el crème fraîche
2 tl pittige mosterd
1 grote ansjovisfilet
1 el kappertjes
1 augurkje
½ teentje knoflook geraspt
Handje peterselie, bieslook en dragon
Beetje citroensap

Bereiden: (ongeveer 15 minuten + 1 uurtje wachten)
Rasp de knoflook en snij de ansjovis heel fijn. Snij de augurk in blokjes en hak de tuinkruiden grof. Hou een halve augurk, wat kappertjes, peterselie en bieslook achter.

Doe de knoflook, de ansjovis en de rest van de augurk, kappertjes, peterselie, dragon, bieslook samen met de crème fraîche en de mosterd in een kleine snijkom (bijvoorbeeld van de staafmixer). Mix tot een gladde saus. Roer er de mayonaise door en breng op smaak met het citroensap en voeg het laatste beetje gehakte augurk, kappertjes, peterselie en bieslook toe. Roer goed door en laat de smaken even een uurtje ontwikkelen voor je de saus serveert.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.