Pasta vis, broccoli en grote garnalen

Tagliatelle met een saus van witte vis, broccoli en garnalen. Lekker met eigengemaakte kruidenkaas.

Wellicht is de combinatie zalm en boursin de meest bekende, maar wist je dat je ook met witte vis, zoals kabeljauw, heek of koolvis een heerlijke pastasaus kunt maken. In dit recept heb ik mijn eigengemaakte kruidenkaas ‘Ail & Fines Herbes’ gebruikt. Deze is iets voller van smaak en, wat belangrijker is, ik kan de smaak aanpassen aan mijn eigen behoefte. In minder dan een half uur zet je zo iets lekkers op tafel met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Ingrediënten:
200 gr filet van witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw, koolvis of heek.
100 gr grote garnalen gepeld en gekookt
1 ui
3 tenen knoflook
1 blaadje laurier
100 ml visbouillon
25 ml droge witte wijn
2 el eigengemaakte kruidenkaas of Boursin

Olijfolie om te bakken

Bereiden: (ongeveer 20 minuten)
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de vis in blokjes of trek het visvlees wat uit elkaar.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm de olie in een wok en bak hierin de ui met het blaadje laurier tot de ui glazig begint te worden, voeg dan ook de knoflook toe. Als de ui helemaal zacht is, maar nog niet bruin, voeg dan de stukjes vis toe en bak even snel tot ze licht begint te kleuren. Dan mogen de witte wijn en de bouillon erbij en ook de broccoli roosjes. Breng het weer aan de kook en laat het op een zacht vuurtje ongeveer 5 tot 8 minuten koken zodat de broccoli gaar is, maar nog een beetje stevig aanvoelt. Het vocht van de bouillon zal ondertussen mooi inkoken. Roer nu voorzichtig de kruidenkaas erdoor en voeg ook de gamba’s toe.

Giet de pasta af en verdeel dit over de borden. Roer nog eenmaal de saus door zodat de gamba’s goed warm zijn en drapeer de saus over de pasta. Eet smakelijk.

Bewaar deze pin op Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.