Gyros kruidenmix

Eigengemaakte kruidenmix voor gyros.

Steek je neus in een potje gyros-kruidenmix en je waant je onmiddellijk in het warme Griekenland. Een groot deel van de mix bestaat uit geurige kruiden als tijm, oregano en peterselie, voeg daarbij een vleugje komijn, korianderzaad en selderij en je hebt de warme geur van de Mediterrane keuken gevangen. De kruidenmix die voor de gyros wordt gebruikt lijkt wel wat op de kebabkruiden, maar de verhoudingen zijn duidelijk anders.

Ingrediënten:
3 volle tl milde paprikapoeder
2 tl oregano
2 tl tijm
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl selderijzout
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen zwarte peper
¼ tl cayennepeper

Bereiden:
Mix de ingrediënten en stamp ze eventueel iets fijner als de blaadjes tijm of oregano te grof zijn. Wil je een pittiger mix vervang dan een van de drie theelepels milde paprikapoeder door een pittige paprikapoeder. 2 el (ongeveer 16 gr) is voldoende voor 500 gr vleesreepjes.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.