Paddenstoelensoep

Volle gebonden paddenstoelensoep met kaasstengels

Door het gebruik van kastanjechampignons en een assortiment van andere eetbare paddenstoelen krijgt deze soep een volle donkere kleur. Gebonden met een aardappeltje is dit een eenvoudige maar heel smakelijke vegetarische maaltijdsoep, die het ook goed doet als voorgerechtje bij een wildschotel.

Ingrediënten:
½ l groentebouillon
10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
180 gr kastanjechampignons
25 gr eetbare paddenstoelen naar keuze
1 kleine aardappel
½ ui
1 teentje knoflook
takje verse tijm
2 stengels peterselie
1 blaadje laurier
klontje boter

Bereiden: (circa 30 minuten)
Kook de bouillon en schenk een beetje op het eekhoorntjesbrood om dit te laten wellen. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes. Borstel de champignons en de paddenstoelen schoon en snij deze indien nodig in plakjes. Snipper de ui en de knoflook fijn. Bind de tijm, peterselie en laurierblad met een touwtje samen tot een zogenaamd bouquet garni.

Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin het uitje tot het glazig gaat worden. Voeg dan ook de knoflook en de aardappeltjes toe. Laat even goed doorwarmen en schenk dan de groentebouillon erbij. Als de bouillon warm is voeg je ook de champignons, paddenstoelen en eekhoorntjesbrood met het vocht toe. Leg het bouquet garni erbij en breng aan de kook. Met de deksel op de pan mag dit onder af en toe roeren ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken.

Haal het bouquet garni uit de soep en maal de soep met een staafmixer of blender tot een gladde soep.

Ga je deze soep als voorgerecht van een diner serveren kun je hem het beste nog een keer door een zeef roeren voor een extra glad resultaat. Hou dan ook bijvoorbeeld een paar mooie paddenstoeltjes of kleine champignons achter die je even in de koekenpan bakt. Hiermee kun je dan het bordje soep decoreren.

Lekker met bladerdeegstengel met kaas of met kaasstengels van gistdeeg.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.