Stoofpot kabeljauw in tomatensaus

Veel groenten in tomatensaus lekker met kort gestoofde kabeljauw

In Portugal wordt de meeste kabeljauw gezouten en gedroogd verkocht. Ik heb daar al eens een heel artikel aan gewijd. Toch vind je zo nu en dan ook verse kabeljauw. Deze schotel van vis, met veel verse groenten is dan een makkelijke en smakelijke manier van bereiden. Je kunt natuurlijk de kabeljauw ook vervangen door een andere witte vis, net zoals je kunt variëren met de groenten die je in mee stooft.

Serveer deze visschotel met rijst, pasta of met een lekker smeuïge aardappelpuree.

Ingrediënten:
200 gr kabeljauwfilet
1 kleine courgette
2 stengels bleekselderij
½ rode paprika
½ rode ui
3 teentjes knoflook
1 klein blik gepelde tomaten
sap van een halve citroen
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1 tl oregano
zout en peper naar smaak

Bereiden: (circa 45 minuten)
Spoel de kabeljauwfilets met koud water. Was de courgette en snij deze in dunne plakken. Was de bleekselderij en snij ze in stukjes. Snij de paprika in reepjes, de rode ui in blokjes en hak de knoflook fijn.

Ik maak dit gerecht in de wok. Verwarm een scheut olijfolie en bak hierin de ui, met de paprika, courgette en bleekselderij ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht gaat worden. Voeg dan ook de knoflook toe en bak deze nog een paar minuten mee. Voeg tijm en paprikapoeder toe en knijp de tomaten fijn. Voeg zoveel sap van de tomaten toe dat een dikke soep ontstaat. Zet de deksel op de wok en laat de groenten in ongeveer 20 minuten gaar stoven.

Roer nu het citroensap erdoor en bestrooi met de oregano. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Druk de kabeljauwfilets in de groenten en schep ook wat groenten erboven op zodat de filets geheel in de groenten verpakt zijn. Zet de deksel terug op de pan en laat het geheel nog een minuut of 5 door stoven. De vis is nu gaar, maar niet droog en valt in mooie vlokken uiteen.

Bewaar deze pin op Pinterest.

2 comments

 1. Hoi Liz,

  Een heerlijk gerecht.
  Hoeveel paprikapoeder, tijm en oregano is nodig?
  Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

  Groetjes,

  Manolito

  • Ha Manolito, ik zou van elk een flinke theelepel nemen. Het is ook een beetje afhankelijk van je smaak natuurlijk. Maar dat is de hoeveelheden die ik gebruik. Ik zal het recept aanpassen! Dankjewel voor je toevoeging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.