Puree van zoete aardappel, knoflook en tijm

Een schaaltje romige puree van zoete aardappel met knoflook en tijm

Mashed sweet potato is een gerecht dat, in Amerika, van oudsher bij Thanksgiving bij de kalkoen wordt geserveerd. Deze puree is ook heerlijk bij gehakt, donker vlees, wild of stoofvlees. De knoflook en de tijm zijn een lekkere tegenhanger van de iets zoete bataat. Want eigenlijk is zoete aardappel helemaal geen aardappel, maar gewoon een ander soort knol. De koolhydraten uit de zoete aardappel zouden beter passen in een koolhydraatbeperkt dieet dan die van de gewone aardappel. Hoe dan ook… dit is een super lekkere variatie die je zeker eens moet proberen.

Ingrediënten:
500 gr zoete aardappel (bataat)
2 teentjes knoflook
1 flinke el tijm
50 ml melk
50 ml kookroom of slagroom
peper en zout

Bereiden: (circa 30 minuten)
Schil de bataat en snij hem in blokjes. Pel de knoflook en rits de blaadjes van de tijm. Doe alles in een ruime pan en vul aan met water tot de stukjes net onder staan.

Laat de aardappelblokjes in ongeveer 20 minuten gaar en zacht worden. Giet de aardappelblokjes af door een zeef. Gebruik een aardappelstamper om er een puree van te maken. Giet er voorzichtig de melk en de room bij. Breng de puree verder op smaak met zout en een beetje witte peper.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.