Dieetinformatie

Inmiddels ben ik al weer bijna twee maanden in Nederland. Ik kreeg hier een prachtige nieuwe heup en tijdens het revalideren geniet ik van kids en kleinkids, kook ik zo nu en dan en heb ik een aantal nieuwe recepten gemaakt. Maar de belangrijkste verandering is dat er van nu af aan duidelijke dieetinformatie is toegevoegd aan alle recepten op deze blog. Waarom dat is, heeft alles te maken met mijn tweejarige kleinzoon. Hij is allergisch voor koemelk, voor eieren, voor rundvlees en voor soja. Voor mijn schoondochter een hele opgave om dan smakelijke maaltijden op tafel te zetten die deze kieskeurige kleine prins ook lekker gaat vinden. Het blijkt dat het zoeken naar geschikte recepten op blogs en kooksites beslist niet eenvoudig is. Een uitdaging voor mij om dit voor haar, en voor alle andere mensen met dieetbeperkingen, gemakkelijker te maken.

Hoe werkt het?
Op de pc, tablet of laptop zie je onder de naam van mijn blog een menu zoals in bovenstaande afbeelding. Door te klikken op ‘Inspiratie’ en vervolgens op ‘Dieet’ ontvouwt zich de lijst met de verschillende mogelijkheden. Hier kun je inspiratie opdoen binnen recepten die voor jou geschikt zijn.

Bekijk je de site op je telefoon dan kun je deze lijst met diëten vinden door te klikken op de drie streepjes van het menu. Klik dan op het pijltje rechts van ‘Inspiratie’ en vervolgens op het pijltje van ‘Dieet’. Zie afbeelding hiernaast.

Wanneer je nu een gerecht hebt gekozen dat je lekker lijkt scroll dan helemaal naar de onderkant van het recept. Hier vind je een verzameling zogenaamde tags die van toepassing zijn op dit gerecht. In het gekozen voorbeeld gaat het dus om een Portugese eenpansmaaltijd die gluten-, kippenei-, koemelk- en sojavrij is.
Wil je meer zien uit een bepaalde categorie, dan klik je eenvoudig op de gewenste tag en je bent weer op een verzamelpagina met alle andere recepten die aan dit criterium voldoen.

Ik hoop dat deze toevoeging ook een welkome aanvulling op mijn blog zal blijken. Laat het me vooral weten en schrijf je commentaar onder aan dit artikel of op mijn facebookpagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.