Aardappel-preisoep met puntpaprika

In de serie lekker gebonden soepen van groenten mag deze beslist niet ontbreken. Je kunt er voor kiezen om hem helemaal vegetarisch/vegan te maken, maar als je dat wilt kun je ook kippenbouillon gebruiken en er stukjes gare kip aan toevoegen waardoor je weer net een andere smaak krijgt.

Ingrediënten:
250 gr prei
250 gr aardappelen
2 tenen knoflook
1 stengel bleekselderij
½ wortel
1 rode puntpaprika
handje peterseliestelen
1 liter kippen- of groentebouillon
1 el kerriepoeder
zout&peper
optioneel: stukjes gare of gerookte kip

Bereiden: (circa 30 minuten)
Was de prei, de wortel, de bleekselderij en snij ze in stukken. Schil de aardappels en snij ook deze in stukken. Doe nu de gewassen en gesneden groenten, de aardappelen, de peterselie-stelen en de tenen knoflook samen met de bouillon in een pan en kook tot de aardappelen zacht en gaar zijn.

Mix de soep met de staafmixer tot een gladde soep en breng deze op smaak met de kerriepoeder en zout en peper. Snij dan de puntpaprika in stukjes en laat deze in de soep garen gedurende een paar minuten.

Serveer desgewenst de stukjes kip aan tafel zodat deze op het laatst aan de soep kunnen worden toegevoegd.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.