Gebakken aardappeltjes in knoflook/rozemarijnolie

Krokant van buiten, zacht van binnen en met een milde knoflooksmaak, zo heb ik mijn gebakken aardappeltjes het liefst. Met dit snelle recept kan het eigenlijk niet mislukken. Je hoeft de aardappeltjes niet te schillen, waardoor de meeste voedingsstoffen bewaard blijven. Heel even voorkoken is de truc, dan in je eigen knoflookolie bakken. Onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten:
500 gr kleine tot middelgrote aardappelen
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
1 tl cajunkruiden of cayennepeper of paprikapoeder
zout/peper
100 ml olijfolie

Bereiden: (ongeveer 30 minuten)

o Was de aardappeltjes en snij ze door de helft. Zet ze op in koud gezouten water. Kook ze bijna gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de aardappeltjes af en schud ze goed af. Ze mogen hierbij wel een beetje kneuzen. Juist het kruimige wordt straks heel knapperig

o Doe de aardappeltjes in een kom en bestrooi met zout, peper en de kruiden van jouw keuze.

o Hak de knoflook en de rozemarijn fijn;
o Verwarm in een kleine wok of koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook met de rozemarijn tot de knoflook gaat kleuren;
o Zeef de olie. De knoflook en rozemarijn kunnen weg. Je gebruikt nu alleen de olie;
o Giet ongeveer ¾ van de knoflookolie bij de aardappeltjes en schud de kom goed zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

o Gebruik het laatste deel van de knoflookolie in de wok of koekenpan en bak hierin de aardappeltjes onder voortdurend omschudden tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.