Hutspot kruiden

Ooit kocht ik in Nederland een potje hutspotkruiden van Verstegen. Ik was direct enthousiast. Niet gewoon zout en peper, maar verrassende smaken van kurkuma, nootmuskaat, venkel en komijn. En geen rare toevoegingen die niet in een kruidenmengsel horen. Maar toen mijn potje op was en ik dit hier in Portugal niet kon vinden heb ik geprobeerd eenzelfde mengsel te maken. Het resultaat is alleszins bevredigend. Dus voor iedereen die niet in Nederland woont….

Ingrediënten:
2 tl gedroogde ui
2 tl uienpoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl gedroogde peterselie
1 tl witte peper
½ tl nootmuskaat vers geraspt
½ tl selderijzout
¼ tl venkelzaad fijn gewreven
¼ tl komijnpoeder

Bereiden:
Meng alle ingrediënten samen. Voeg naar smaak toe aan je hutspot.

Bewaar deze pin op Pinterest.

2 comments

  1. Bom dia Liz,
    Wat leuk om zelf het kruidenmengsel te maken! Alleen…..ik woon in de Alentejo, Portugal en heb hier nog nooit uienpoeder gevonden. Weet jij raad?
    Beijinhos,Marianne

    • Ha Marianne, tot voor kort kocht ik mijn uienpoeder bij de Continente supermarkt. Helaas schijnt dat merk niet meer te koop te zijn want het is werkelijk overal verdwenen. Wat nog wel te koop is is gedroogde ui. Dat zijn meer stukjes. Die maal ik dan tot poeder in een koffiemolen die ik speciaal voor mijn kruidenmengsels gebruik. Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt.
      Groetjes, Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.