Remouladesaus Louisiana stijl

Eerder verscheen de remouladesaus op de blog die wij Nederlanders en Belgen kennen. Een lekker fris-zure lichte saus die het zo goed doet bij gebakken vis of kibbeling. Bestel je echter een remouladesaus in de Verenigde Staten, dan kan het gebeuren dat de vlammen je uitslaan. Niet echt wat je verwachtte en zeker niet bij gebakken vis. De remouladesaus die aan de andere kant van de oceaan zo populair is, vindt zijn ‘roots’ in Louisiana. Een cajunsaus dus en veel pittiger dan je gewend bent. Dit maakt deze saus ook populair als barbecuesaus omdat hij het eigenlijk beter doet bij een gegrild stukje vlees dan bij een subtiel visje.

Beide sauzen zijn op basis van mayonaise en in beide sauzen vind je kappertjes, peterselie, bieslook, citroensap en augurkjes maar in Louisiana gaan ze los op hot! Maak hem zo pittig als jij lekker vindt door het aantal druppels tabasco te vermeerderen. De saus in dit recept heeft wel veel smaak maar is niet heet.

Ingrediënten:
4 el mayonaise
½ el hot ketchup
½ el grove mosterd
sap van ½ citroen
1 teen knoflook
1 augurk
2 tl kappertjes
beetje bieslook
beetje platte peterselie
½ tl cajunkruiden
zout & witte peper
4 druppels tabasco

Bereiden: (circa 10 minuten)
Deze saus maak je het makkelijkst in een kleine blender of hakmolentje. Heb je dit niet dan moet je alle ingrediënten zoveel mogelijk klein snijden of raspen.

Doe alle ingrediënten in je hakmolentje, maar hou een halve augurk achter. Meng de ingrediënten tot een gladde saus. Breng op smaak met extra tabasco en/of zout. Hak de overgebleven halve augurk in kleine blokjes en roer deze door de saus.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.